Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Palma Kurpiowska

Palma Kurpiowska

Budynek Urzędu Gminy Łyse

Panorama miejscowości Łyse

Zespół Folklorystyczny Puszcza Zielona

Serafin

Warsztaty „Kiszenie warzyw jako wzbogacenie oferty i poprawa sytuacji rolnika w łańcuchu dostaw żywności od pola do stołu”

Cieszące się dużym zainteresowaniem warsztaty przeprowadziła Anna Litwin, ucząc przygotowania czterech rodzajów kiszonek: z kalafiora i brokuła, kimchi, rzodkiewki oraz zakwasu z buraków. Niestety tu również liczba uczestników została ograniczona do 20 osób.

Pani Anna produkuje zdrową, rzemieślniczą żywność, prowadzi warsztaty z zakresu przetwórstwa warzyw i owoców, jest rolniczką, przedsiębiorcą i praktykiem. Propaguje zdrowy styl życia, jak najmniej przetworzoną żywność oraz naturalne i niekonwencjonalne metody wspomagania organizmu.

Zorganizowane przez Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie warsztaty odbyły się   03.10.2022r. na Sali Bankietowej „ Krzyżewscy” w Lipnikach  w ramach projektu: „ Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich PROW 2014 – 2020, Plan operacyjny na lata 2022-2023.